Glädje

Jag är en funderare. På sistone har jag funderat en del på det här med känslor. Hur viktiga är dom? Ibland härliga, ibland grymt irriterande, ibland inspirerande och ibland varma och goa, ibland rentav skrämmande. Ja, du vet ju själv smiley.

Jag vet inte hur det är med dig men jag fick tidigt lära mig att känslor skulle man (jag!) helst inte ha och OM de dök upp skulle man (jag!) inte visa dem. Hm… jag har fått en del nya infallsvinklar sedan dess smiley.

En kollega formulerade det såhär: ”känslor är information från dig själv, till dig själv om dig själv”. Det där gillade jag, tack Carina!

I mindfulnessammanhang har jag i flera år tränat på att låta alla sorters tankar och känslor komma och gå för att hitta en balans och ett lugn mitt i allt som pågår i livet. I love it, jag praktiserar flitigt och har stor nytta av min mindfulness smiley.

Men om jag då tillåter mig att landa i att känslor får finnas, rentav ska finnas (wow, det där kändes bra) – kan jag då tillåta mig att ha favoriter, kan jag välja? Jag tror du anar vart jag är på väg. Alldeles riktigt, mot glädjen smiley! Här kommer en klassiker och favorit, ”Musik ska byggas utav
glädje” med Lil Lindfors: https://www.youtube.com/watch?v=RmEXxGNRQNw

Häromdagen sa någon i min närhet, som är i en funderarfas: ”jag vill ju bara vara glad”! De där orden fastnade hos mig och idag kom en filmsnutt i min väg som passar så väldigt bra in här. Varsågod 2,14 väl använda minuter, jag lovar: https://www.facebook.com/goalcast/videos/1359821197428400/

Jag spånar vidare och bjuder på en låt från vårens pepplista som i alla fall gör både mig och mitt barnbarn (3 år) väldigt glada OCH danssugna,”Balladen om ett munspel” med Louise Hoffsten. Du söte tid vad
det svänger smiley: https://www.youtube.com/watch?v=-IbKJdNGrok

För den som händelsevis tycker att det var ett väldigt tjat om glädje här, kommer här en länk till en av mina favoriter i livet, Stefan Ekberg. Länken går till Facebook men det har du väl smiley? Stefan bjuder på en hel rad av effektiva tips på hur man undviker att vara glad. Läs, fryna på näsan eller le och njut: https://www.facebook.com/stefan.ekberg.75/posts/10154597505793435