Jag körde fast för en tid sedan, när jag stod och målade på en tavla. Efter en stund kom orden till mig; ”måla guld i mellanrummen!” De där orden har följt med mig sedan dess och ganska snart fick de en vidare mening än guldfärgen på min tavla.

Året som gått har för mig givit mera tid för tystnad och eftertanke än vanligt, tack vare den här pandemin som vi alla har berörts av, på olika vis. Vi lever i en tid och på en plats som är väldigt fokuserad på det vi GÖR, att VARA har på något vis inte samma värde, fastän det är så oerhört värdefullt. Åtminstone i mina ögon, för det är där guldet finns.

Det är i den där stunden i solstolen, under pausen på sängen efter hemmajympan med Sofia på SVT + dusch, när jag står i kö i affären – det är DÅ mina tankar får chans att vandra i lugn och ro. Eller under väntan på det där telefonsamtalet till eller mötet med en vän… det är då mina guldkorn ramlar in. De kommer inte när jag håller full fart, med livets uppdrag och måsten.

När jag var barn hade man ett finrum. Hur trångt man än bodde (och det gjorde vi), skulle man ha ett finrum och det öppnades bara när det kom ”främmat”, kanske ett par gånger om året hos oss. Jag tyckte att det där var onödigt och föreslog att det kunde få bli mitt sovrum istället eftersom jag sov i en bäddsoffa i en hall. Mitt förslag föll inte i god jord, så gjorde man bara inte där och då.  

Idag tänker jag på de där mellanrummen i livet; hos mig ska de få bli finrum! Kan den bilden även appliceras på mitt bloggande, där det har gått lång tid sedan sist? Jag  hoppas det!

När jag för en tid sedan, på allvar började fundera på om jag skulle blåsa nytt liv i bloggandet, kom en sångstrof flygandes till mig (just i ett sånt där mellanrum), bara en enda rad: ”This is me”. Jag sökte upp sången på You tube och lyssnade, rös, skrattade och grät om vartannat. Du kommer förstå när du lyssnar! Här är versionen då Keala och kören övar och då hon, trots att hon var rädd, klev fram och bara gjorde sin grej; https://www.youtube.com/watch?v=XLFEvHWD_NE

/Peace, love & music – Yvonne